O obrtu

Obrt “Europlast” osnovan je 1998. godine , i od tada do 2010. godine uspješno razvija nekoliko različitih proizvodnih programa, koji se u osnovi mogu podijeliti u tri pravca, i to:

  • proizvodnja različitih proizvoda od armiranog poliestera
  • proizvodnja prikolica posebnih namjena
  • dorada kamiona za posebne namjene

Dugogodišnje proizvodno iskustvo, te proizvodnja praktički isključivo za zahtjevno EU – tržište dobra su garancija za kvalitetu  i dobre cijene naših proizvoda. Na početku razvojnog puta počeli smo sa samo 4 djelatnika , proizvodeći isključivo proizvode od armiranog poliestera. Nakon dvije godine , u kojima smo između ostalog proizvodili i plastične dijelove prikolica za prijevoz konja ,  u dogovoru s njemačkim partnerom, tvrkom Steinsberger GmbH, preuzeli smo i sastavljanje i montažu kompletnih prikolica za prijevoz konja. U međuvremenu smo, kontinuirano se razvijajući i povećavajući broj djelatnika ,  razvili 3 vlastita modela prikolica koje se uspješno prodaju na zahtjevnom EU – tržištu. Tvrtka trenutno zapošljava 40 djelatnika, s tim da je već sada jasno da će taj broj u ovoj godini i dalje rasti.

Krajem 2010. godine “Europlast”, uz prije navedene proizvodne programe, ulazi i u sferu strojne obrade metala, usporedno razvijajući poslovanje u obje branše. Uz konstantno učenje, napredovanje i ulaganje, kako u strojeve, tako i u djelatnike, “Europlast” velikom brzinom napreduje u sektoru strojne obrade, te se 2014. godine potpuno orijentira na to tržište.

Referentna lista tvrtki koje koriste naše proizvode  ( Harburg Freudenberger, Starco, Altrad Limex, Steinsberger) te zaista veliki interes  postojećih i novih kupaca daje nam pravo na optimizam i nadu za još bolje rezultate u budućnosti.